divendres, 4 de juny del 2010

COMUNICAT DEL COMITÈ INTERCENTRES (04-06-10)

Treball convoca les parts pel dia 9 de juny.


Reunit avui el Comitè Intercentres a la sala d’operaris del centre de Pallars amb caràcter d’urgència davant la nota publicada per la direcció de l’empresa a la intranet el 2 de juny de 2010 i les actuacions de la Direcció del dia d’ahir, vol informar que:

  • - La direcció de l’empresa va trencar unilateralment, el dia 31 de maig, el procés negociador que s’estava mantenint amb el Comitè Intercentres, amb la mediació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, tal i com havia amenaçat prèviament.
  • - No és cert que el termini del seu pla de reestructuració l’haguessin acordat “les parts”, va ser una decisió de la direcció.
  • - No és cert que durant el procés negociador, la direcció hagi fet “reiterats oferiments i millores”. La direcció de l’empresa, en el més essencial, no ha modificat les seves propostes.
  • - La creació d’una “Oficina d’Informació” per comunicar de forma individualitzada a les persones afectades les condicions de les seva desvinculació, és una coacció cap a les persones treballadores i una falta de respecte a la negociació col·lectiva.
  • - Paral·lelament, tenim constància que comandaments d’alguns centres de treball han cridat alguns companys i companyes per oferir-los de manera individual prejubilacions i baixes.
  • - El Comitè Intercentres entén que els pactes als que es pugui arribar individualment suposen un frau de llei. Demanem a tots i totes que no acudiu a informar-vos a aquesta Oficina, contacteu amb els vostres delegats davant de qualsevol pressió.
  • - Un pacte individual perjudica clarament els interessos de les persones treballadores, donat que la indemnització de les baixes voluntàries i de les prejubilacions no està exempta de tributació, no es té dret a la prestació per l’atur, no es mantenen les cotitzacions a la seguretat social, a més a més no es té dret a la jubilació anticipada. D’aquestes actuacions ha estat informat el Departament de Treball.
  • - Compartim les paraules d’Àngel Simón el dia 28 de maig en les jornades del Cercle d’Economia, “l’acomiadament no pot representar el menyspreu del capital humà”. Esperem que la direcció actuï respectant aquest principi.
  • - El Comitè Intercentres us emplaça a l’Assemblea General Extraordinària on informarem dels últims aconteixements i de tot el procés negociador que hem mantingut amb la mediació de la Generalitat.

Demanem la vostra assistència a la Assemblea General a les Cotxeres de Sants a les 6 de la tarda del dilluns 7 de juny, per demostrar la nostra Força i Unitat. La vostra participació és fonamental per prendre les mesures que donin resposta a les actuacions de la Direcció.


Barcelona, 4 de juny de 2010.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada