dimarts, 1 de juny del 2010

Nota del Comitè Intercentres (01-06-10)

LA DIRECCIÓ TRENCA LES NEGOCIACIONS

Ahir dilluns 31 de maig a les 23.30 hores, durant la mediació al Departament de Treball, la Direcció de l’empresa va TRENCAR les negociacions, tal i com ja venia anunciant.

Han estat tres mesos de reunions al Departament de Treball, on el Comitè Intercentres va tenir com a objectiu principal obtenir les dades econòmiques, les informacions i l’assessorament que permetessin encarar amb garanties la negociació. Fins fa dues setmanes els nostres actuaris no es van poder posar a treballar per no tenir l’autorització pertinent de la direcció, va ser a partir de llavors quan verdaderament es va iniciar la negociació, en total, dues reunions.

Les propostes del Comitè han estat en tot moment coherents amb la realitat econòmica de la companyia i en consonància amb acords que s’han produït en empreses del nostre entorn i característiques semblants a les nostres.

La direcció no ha fet moviments o gestos que propiciessin un acord entre les parts; “caixa o faixa”, aquest ha estat en tot moment el seu argument. Aquest és el seu compromís amb aquells treballadors i treballadores que han fet d’aquesta empresa el que és!

Hem de recordar la bona situació financera i econòmica que té la companyia, que pròximament farà un nou repartiment de dividends de 90 milions d’euros i que fa poques setmanes va comprar la Torre Agbar per 165 milions d’euros.

Aquest fracàs en la negociació comporta un retorn a la situació de crisi que l’empresa va provocar al febrer. Ara que SUEZ comença a prendre posicions a Agbar ens trobem en la situació de no disposar ni de conveni ni de la reforma de les pensions. Mai a Aigües de Barcelona ens havíem trobat en un desencontre d’aquesta magnitud. És imprescindible per a un normal desenvolupament de les relacions laborals que es restableixin ponts de diàleg entre les parts.

La reforma laboral d’imminent aprovació, afegeix més complicacions a aquesta situació.

El Comitè manifesta el seu absolut compromís amb la plantilla i en la defensa dels nostres llocs de treball.

US CONVOQUEM A TOTS I TOTES A L’ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINÀRIA QUE ES CELEBRARÀ EL PROPER DILLUNS 7 DE JUNY A LES 18.00 HORES A LES COTXERES DE SANTS.

LA MOBILITZACIÓ CONTINUA
CAP ACOMIADAMENT, NI DESVINCULACIÓ, NI RECOL•LOCACIÓ, NI EXCEDENT A AIGÜES DE BARCELONA!


Projecte Marianne 2010
Us animem a que continueu
aportant propostes i comentaris
pel Projecte Marianne 2010:
projecte.marianne2010@gmail.com

La confidencialitat està garantida.


2 comentaris:

  1. No tienen suficiente, se reparten la pasta y joden a los trabajadores.......

    ResponElimina
  2. La cobdícia humana no te límits, igual que aquesta direcció.
    Com ja va dir un dia la premsa:

    I M P R E S E N T A B L E S !

    ResponElimina