dimecres, 5 de maig del 2010

Nota del Comitè Intercentres (05-05-10)

COMUNICAT DEL COMITÈ INTERCENTRES SOBRE LA REUNIÓ D’AHIR AL DEPARTAMENT DE TREBALL

Companys i companyes,

Ahir dimarts ens vàrem reunir un cop més a la seu del Departament de Treball per tal de continuar tractant el procés de reestructuració que vol imposar la direcció de l’empresa.

L’assessor de la direcció de l’empresa va prendre la paraula i va exposar que la direcció va complir els seus 2 compromisos (lliurar el detall de les 32 mesures i formalitzar l’encàrrec als assessors actuarials del Comitè Intercentres). En conseqüència, la direcció considera que s’han d’enllestir les negociacions el més aviat possible. Concretament, va assenyalar que, en tot cas, aquest procés havia de quedar resolt abans de concloure el present mes de maig i per això exigia al Comitè Intercentres que presentés urgentment la seva contraproposta en matèria de prejubilacions. Tot això va ser exposat amb el seu característic i arrogant to.

Des del Comitè Intercentres vàrem respondre que un dels dos compromisos, concretament el de la formalització de l’encàrrec als assessors, a data d’ahir no estava ni molt menys assolit. Cap dels assessors actuarials del Comitè pot a hores d’ara començar el seu treball, ja que la direcció encara no ha dut a terme l’esmentat encàrrec de manera formal. Encara més, en l’avinentesa de que els nostres actuaris avui tinguessin formalitzat l’esmentat encàrrec (que no el tenen), trigarien un mínim de 15 dies en respondre amb garanties totes les qüestions que aquest procés suscita.

A més a més, el Comitè Intercentres va mostrar la seva sorpresa per la urgència exposada per la direcció; si s’ha perdut molt temps no ha estat pas per la falta de treball i de rigor dels membres del Comitè Intercentres, més aviat al contrari, fa mesos que la direcció podia haver dotat el Comitè Intercentres dels recursos adients per tal de poder negociar en igualtat de condicions tots els aspectes que suposa aquest procés. El que mai farem des del Comitè Intercentres és negociar a les fosques.

És per tot això que la direcció de l’empresa va haver de posposar la urgència de les seves exigències. Tot i així, i malgrat la proposta del Comitè Intercentres a la mediadora del dia 19 de maig, el Departament de Treball va acabar emplaçant-nos pel pròxim 17 de maig (donat que la direcció no podia el dia proposat per nosaltres) a la seu del Departament de Treball, data en que manté el seu requeriment per resoldre aquest procés.

Malgrat l’aparent inactivitat dels darrers 15 dies, heu de saber que estem treballant, analitzant i preparant alternatives a plantejaments fets per la direcció, així com contrapropostes que tenen a veure amb les seves propostes respecte a les prejubilacions i la reforma del sistema de pensions.

El Comitè Intercentres continua defensant amb FERMESA i UNITAT la seva posició vers les intencions de la direcció, de la mateixa manera que continuen plenament vigents tots els acords que vàrem subscriure a l’Assembles General de les Cotxeres de Sants.

Finalment, és oportú que us recordem que la font oficial de comunicació en tot aquest procés continuen sent les notes del Comitè Intercentres. En conseqüència, qualsevol informació o rumor al marge d’aquest canal no té cap validesa oficial.

LA MOBILITZACIÓ CONTINUA
CAP ACOMIADAMENT, NI DESVINCULACIÓ, NI RECOL·LOCACIÓ, NI EXCEDENT A AIGÜES DE BARCELONA!



Projecte Marianne 2010

Us animem a que continueu
aportant propostes i comentaris
pel Projecte Marianne 2010:

projecte.marianne2010@gmail.com

La confidencialitat està garantida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada